Start


Brochure

AGENDA

De Schakel kan niet doorgaan zonder de gewaardeerde hulp van honderden vrijwilligers die ook werkzaam zijn voor hun vereniging.  Hierbij zijn er heel wat bezige bijen die een aantal activiteiten organiseren die zeker de moeite waard zijn en die willen we even in de kijker plaatsen.

Van 15 juli tot en met 10 september 2023

Zondag 10 september 2023


“Stoppen!”

Eén woord, zeven letters. Op de 2de zondag van september knalt dit simpele woord uit een geluidsinstallatie in Loenhout en volgt een enorme ontlading.

Want “stoppen” is het woord dat tranen tovert in de ogen van jong en oud, het haar op je armen doet rechtstaan, een rilling door je lichaam stuurt. Het woord dat aankondigt dat de  hoofdprijs in de jaarlijkse Koninklijke Bloemencorso in Loenhout is gevallen, dat het winnende buurtschap voor de jury moet ‘stoppen’ om de 1ste prijs in ontvangst te nemen.

 Een 35-tal kleurrijke wagens transformeert Loenhout op die dag in de meest kleurrijke en feeërieke plaats van België. Kinderen bouwden hun go-cart of bolderkar om tot een kinderwagen, terwijl volwassenen man en macht verzetten om gigantische corsowagens uit het niets creëren. Wist je dat die tot 20 meter lang, 4 meter breed en 9 meter hoog kunnen zijn, en ze elk versierd worden met zo’n 300.000 dahliabloemen die stuk voor stuk op 36 uur tijd opgestoken worden?

 Tel daar nog een 500-tal figuranten (van 2 tot 82 jaar) bij, eigenzinnig & frivool straattheater, drumbands en dweilorkesten, een markt, kermis én een heus foodtruckfestival, lokale horeca en tig drankstanden. Het resultaat? Alle ingrediënten voor een fantastisch dagje uit met het hele gezin.

Een van de buurtschappen die jaarlijks zo’n indrukwekkende wagen bouwt is Buurtschap Westhoek. Al 45 jaar lang slaan vrijwilligers wekenlang de handen in elkaar en dat doen we met succes: al 11 keer hoorden ze het magische woord ‘stoppen!’, al 11 keer mochten ze van de professionele jury de overwinningsbeker mee naar hun bouwtent nemen.

Ben jij benieuwd hoe wij een corsowagen maken? Dat kun je tijdens De Schakel op zondag 28 augustus in onze Dahliahut ontdekken. Die staat pal voor onze grote bouwtent waar je gerust eens kunt binnenstappen om te zien hoe wij aan een nieuw pareltje werken met betonijzer, gazettenpapier en kilo’s papierlijm.

 

Uiteraard kun je er ook terecht voor een hapje en een drankje voordat je je fietstocht met De Schakel verderzet. Zet ook alvast de Bloemencorso zelf op zondag 10 september in je agenda om de afgewerkte wagens te zien schitteren. Tot dan!

 

Vrijdag 3 en Zaterdag 4 November 2023


NIGHT OF THE Z@Z@

Iedereen die er ooit bij was, weet dat de Night of the Z@Z@ een spetterend feest is dat je absoluut niet wil missen!

Naast de live muziek, gebracht door SNK Weelde, bestaat deze avond uit een unieke mix van zang, dans, show, licht- en geluidspektakel, sfeer en ambiance!
Een zeer breed scala aan genres en stijlen komen aan bod en populaire namen als Metallica, David Guetta, Muse en Camille krijgen hier de plaats die ze verdienen!

Kom mee genieten van dit niet te missen spektakel, fun & feest!

NIGHT OF THE Z@Z@
VRIJDAG 3 EN ZATERDAG 4 NOVEMBER
AANVANG: 20:00U
GC DE WOUWER – KLOOSTERSTRAAT 4, 2380 RAVELS

Eind december 2014

 

Ook dit jaar zal Toerisme Zoersel en de Landelijke Gilde Zoersel in samenwerking met toneelvereniging Tilia een Kerstspel spelen op Einhoven. De voorstelling is jaarlijks anders maar geeft altijd een goed beeld van het volkse leven in Zoersel door de jaren heen, met uiteraard de nodige kwikslagen. Nagenieten kan je in de verwarmde tent.

 Voorstellingen zijn er op 22, 23 26 en 27 dec. Telkens op 19:30h op 27/12 is er nog een extra middagvoorstelling. 

Verlichte tractoren run kan je bewonderen op 23 dec.

En een pannenkoekenwandeling is er op 26 dec in de namiddag.

 

Zondag 11 februari 2024

 

Op 11 februari 2024 gaat de alomgekende Krawatencross door op het domein De Lilse Bergen.

Het Lilse zand heeft reeds heel wat wereldkampioenen voortgebracht: Paul Herygers, Erwin Vervecken, Sanne Cant en Wout Van Aert.

De organiserende club: De Moedige Supporters steunt jaarlijks een 20-tal jonge, talentvolle renners.

Hopelijk is er hierdoor weer een nieuwe superster in de maak.

Zondag 3 maart 2024 en Donderdag 3 oktober 2024

Smoutebollentocht

Op zondag 3 maart organiseren de Harmoniestappers hun 30ste Smoutebollentocht.

Vertrek: Miloheem, Milostraat 13, Mol, tussen 7 en 15 uur

Afstanden: 4 -7 -12 -16 - 20 - 30 km

De wandeltocht loopt voor 80% door de bossen en wordt door wandelclubs als een van de mooiste in België én Nederland omschreven. 

Nadien kun je lekkere smoutebollen of pannenkoeken eten.

Deelname: 1,50 voor leden Wandelsport Vlaanderen, 3,00 voor niet-leden

Verzekering wandelaars inbegrepen

Wandeldag Bleken in oktober

Donderdag 3 oktober 2024

 

Vertrek: Gidsenlokaal, Zelm 48, Mol,  tussen 8 en 15 uur. Afstanden: 4 - 7 - 12 - 20 km.
De wandeltocht loopt voor 80% door de bossen.
Deelnameprijs: 1,50 euro leden
Wandelsport Vlaanderen, 3,00 euro niet-leden voor alle afstanden; verzekering wandelaars inbegrepen


Info? Mieke Verachtert - 0471 55 22 61 mieke.verachtert@gmail.com   -
ww.harmonie-odrada.be 

 

(c) 2023 - Dani Bellemans laatste wijziging op 14/08/2023