Start


Brochure

ANIMATIE

Kies hier de gemeente :
Alphen - Arendonk - Baarle-Hertog - Balen - Beerse - Brecht - Chaam - Dessel - Geel Elsum
Geel Ten Aard - Geel Oosterlo - Geel Winkelomheide - Gierle - Herentals
Herenthout - Herselt - Hulshout - Kasterlee - Laakdal -
Loenhout - Lommel-Kerkhoven - Meerhout
Merksplas - Mol Millegem - Mol Rauw - Olen Centrum - Olen Sint-Jozef - Olmen - Oud-Turnhout
Poppel - Ravels - Retie - Sint-Jozef Rijkevorsel - Sint-Lenaerts - Tongerlo - Turnhout - Vlimmeren
Vorselaar - Vosselaar - Wechelderzande - Weelde - Westmalle - Wortel - Zoersel - Zondereigen

Alphen
Willibrordushut

Benieuwd naar een Schakel-ommetje in “het buitenland”? Wij zullen er voor zorgen dat je geen honger of dorst moet lijden.

Arendonk
Teljoorlekkershut

Dit jaar staat de Teljoorlekkershut  onder de lindenbomen en in de

schaduw van de kapel uit 1705 bij het Harmonielokaal op de Wampenberg.

Behalve een groot terras is er ook een smoutebollenkraam voor een heerlijke

versnapering en verzorgt de Harmonie een doorlopende muzikale omlijsting.

Baarle-Hertog
Enclavehut 

In onze enclavegemeente kan je terecht voor een uitgebreide horecavoorziening zowel voor de hongerigen als voor de dorstigen. In beide categorieën kan je kiezen voor koud of warm. Dit alles zal ondersteund worden met muziek, afwisselend live of dj hetgeen het aangenaam verpozen zal bevorderen.

Balen
Kruierhut

Voor de muzikale omkadering zorgt het prachtige zangduo Martine & Joris die gezellige live muziek en zang zullen brengen, natuurlijk mag men ook een dansje komen “placeren”.

Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: frisdranken en een aantal biersoorten, koffie, thee met taarten en dan is er nog de foodtruck Snacktastic uit Meerhout met overheerlijke traditionele hotdog curryworst, braadworst, hamburgers en bicky burger. Aangevuld met een zomers ijsje.
 

Beerse
Vlierbeshut

Vanaf 8u wordt het terras op grasveld “De Singel” aan het Kerkplein de place-to-be voor de jeugd en de sportivo’s

Vanaf 13u30 vat het middagprogramma aan met tal van kinderattracties, grimeurs, live optredens, buikschuifbaan en andere springkastelen. Nieuw dit jaar is dat we alle linedancers van de Kempen welkom heten voor een sessie olv Jos van Dun.

Genieterstype? Neem dan gerust een cocktail of streekbiertje op ons zonneterras en luister naar een terrasoptreden of laat je kind verrassen door nieuwe moves tijdens onze kinderdisco. Tevens hebben we dansclub Beerse die graag een demo geven van hun kunnen.
  

Brecht
Pompiershut 

Plaats voor groot en klein met gevarieerde animatie en drank- en snackstand.

Chaam

Bonenpikkershut

Muziekoptreden en ouderwetse gezelligheid van boven de grens.

Dessel
Campinahut 

“In het café of op het prachtig terras met uitzicht op strand en vijvers, kan je genieten van een verfrissing of smullen van de lekkere strandfrietjes. De Kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de nieuwe speeltuin of op het witte zandstrand.”

Geel Elsum
Dancehut

Van hier uit, net buiten het centrum van Geel, kan je alle kanten op.

De kleinsten kunnen tijdens hun rustmoment naar een springkasteel of zich amuseren met knutselen, kleuren, e.d.. Voor alle deelnemers zal er regelmatig een dansmomentje zijn om de eventueel vermoeide beentjes eens andere bewegingen te laten uitvoeren.

Uiteraard zal ook de innerlijke mens kunnen versterkt worden met hapjes (taart, pannenkoeken, frietjes,....) en drankjes (o.a. streekbieren).

Geel Oosterlo
Kermishut

Na enkele jaren onderbreking wordt er opnieuw een jaarmarkt georganiseerd tijdens Oosterlo Kermis, waarbij gezelligheid en ontmoeting troef zijn. Je vindt er een gevarieerd aanbod aan ambachtelijke, handgemaakte, duurzame en biologische producten. Uiteraard wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht. Een foodtruck serveert overheerlijke broodjes en je kan ook genieten van de typische kermis-food, overheerlijke frietjes en smoutebollen. In de feesttent zorgen een DJ en enkele lokale blaasorkesten voor de nodige ambiance.
 

Geel Ten Aard
Doolhofhut

Superleuk maisdoolhof met raadsels en zoektochten, uitgebreid zomerterras met hapjes en drank en beschutting tegen zon en regen, speelweide, dierenweide, springkasteel...

Geel Winkelomheide
Heizwaanzershut 

Een naamsverandering? Voortaan gaan we als Heizwaanzershut door het Schakelleven. We verwelkomen jullie met een deuntje carnavalsmuziek terwijl je even uitrust en geniet van een frisse pint, frisdrank of iets zwaarders. Voor het hongertje is er taart met koffie of een kom soep met een boterham.  Ook de grote honger kan gestild worden met een XXX broodje braadworst, hamburger of curryworst.  Voor de kleinsten hebben we een speelpleintje.

Gierle
Louis Neefshut

Hét dorp in de Kempen. Gezelligheid bij de Sint-Sebastiaansgilde in het groen van de Poeyelhei. Dj  Gui draait Louis Neefs en ander Vlaams. Spijs en drank voor ieders bek

Herentals
Boerenkrijghut

In de schaduw van het VC Herentals-stadion laat onze dj je wegdromen naar lang vervlogen tijden. Een hapje en een drankje? En je kan weer verder!

Herenthout
Stoetershut  

Wij zijn een nieuwe hut. Wij gaan voor gezellig een drankje of een snelle hap op de groene speelweide van basisschool ’t Klavertje. Voor de kinderen is er een grote zandbak en een speeltuin. Bij slecht weer is er een mogelijkheid om binnen te zitten.

Herselt
Hertberghut

We verwelkomen je opnieuw in het mooie Blauberg, een dorp gekend om zijn band met de Vlaamse schrijver Willem Elsschot. Geniet van de rust, stilte en groene omgeving bij een lekker streekbiertje, een pistoletje of koffie met taart.

Hulshout
Pallieterhut 

Wij bieden  een optreden  met de Spirits,  een prachtig orkest dat speelt van 13 tot 17 uur. Een sprlngkasteel is er ook voor de kinderen.

Kasterlee
Pompoenpapeterhut

Voor pompoenpap is het misschien wat vroeg maar plaatselijke biertjes kan  je zeker proeven. Een hongertje kan je te lijf gaan bij vrolijke deuntjes.

Laakdal
Dennenhut 

TPC Laakdal is gelegen op het sportcomplex ‘De Vloed’. Naast tennis en padel ook thuis van een rugbyclub, chiro, voetbalclub en hondenschool. Het sportcomplex ligt letterlijk op een kruispunt met verschillende fietsroutes. Voor fervente fietsers een ideale uitvalbasis om ook Limburg te verkennen.

Er is een gezellig terras met versnaperingen en een kans om te proeven van tennis en padel.

Loenhout
Dahliahut

Breng een bezoek aan onze bouwtent waar ijverig door onze vrijwilligers aan een corsowagen wordt gewerkt; 18 meter lang, 4 meter breed en 9 meter hoog die later door een 250-tal mensen wordt ingekleurd met 375.000 dahliabloemen. Laat je omverblazen door onze creativiteit & energie. Uiteraard ben je meer dan welkom op ons terras om te genieten van een fris biertje of frisdrank, een lekker dampende kop koffie, een hotdog of een lekker ijsje.
 

Lommel-Kerkhoven
Sint-Janshut 

Wij zijn een accordeonorkest en we gaan net zoals vorig jaar zelf muziek maken met enkele muzikanten van het orkest. Ook zal er kinderanimatie voorzien zijn zoals een springkasteel en de speeltuin die aan de school is verbonden.
 

Meer
Aardbeienhut

De aardbeien van Hoogstraten , Meer zijn gekend in heel het land en ver daarbuiten .Wat is er daarom niet aangenamer om tijdens je fietstocht hier te kunnen stoppen en te genieten van een warme sterke koffie met een aardbeiengebak zoals die nergens anders te verkrijgen is. En dit aan democratische prijs.

Meerhout
Kattenhut

Wij bieden in onze trappistenbar buiten de gangbare bieren enkele zeer fijne trappisten aan.

De hele dag zijn er lekkere croques te verkrijgen met een heerlijke tas koffie. Voor de kinderen is er een springkasteel voorzien. Heel de dag zijn er optredens van diverse ensembles. En in de voormiddag is er een open repetitie van de Harmonie Sint Jorisgilde te beluisteren. In de namiddag speelt er een organist heel leuke melodietjes. Dus voor elk wat wils.

Merksplas
Landlopershut 

Een hut met veel geschiedenis waar Schakeldeelnemers met open armen ontvangen worden!

Mol Millegem
Ambiancehut 

Op het gezellige terras van de Ambiancehut wordt verse soep, broodje fricandel, taart en frisco geserveerd. Je kan er genieten van verfrissende dranken of lekkere streekbieren tijdens verschillende live optredens. Er is animatie voor de kleintjes met een springkasteel.

Mol Rauw
Kristalhut 

Op ons gezellig Zomerterras verpoos je om te genieten van de enige echte RAUWSE ZOMER HOFBAR met heerlijke dorstlessende dranken en proef zeker onze huisgemaakte cocktails én mocktails.

Geen grootse dingen, gewoon pure Kempense Gezelligheid!

Je gaat bij ons zeker niet met honger verder:

- heerlijke barbecue aan tussen 11.30 - 14.00 uur (geen reservatie nodig, gewoon aanschuiven) 

- of voor de kleine honger is er ook een nachoschotel of tapasplank verkrijgbaar.

Olen Centrum
Keizer Karelhut 

Geen enkele fietser of sympathisant zal zich hier vervelen. Naar jaarlijkse gewoonte kan je er terecht om de honger te stillen met huisgemaakte frikandellen met kriekenspijs, pensen met appelmoes, spek met eieren, braadworst en heerlijke zelfgemaakte soep. In de namiddag kan je er tevens nog even blijven uitrusten terwijl je kan luisteren naar aangename en gezellige muziek die u gebracht wordt door de Koninklijke Fanfare ‘Hoop en Vlijt’ uit Westerlo en door de Koninklijke Fanfare ‘De Toekomst’ uit Olen.

Olen St.-Jozef
Koperhut 

Bierproeversvereniging ”Het genootschap van de pot” nodigt je opnieuw uit in de Koperhut aan "Basisschool Toermalijn" om te genieten van een speciaal biertje, een hapje of een drankje. 

Ook voor de kleinsten is er een leuke speelruimte.
 

Olmen
Tuttershut

Orkest De Scheef Pupitters geeft er hier “een lap” op.

Oud-Turnhout
Zweepes Venhut 

Tussen 13.30 en 18 uur zorgt Jan Nijs voor een onvergetelijke muzikale namiddag. Jan & Alleman brengt live muziek voor alle leeftijden met de betere Nederlandstalige hits. 

Naast een sfeervol terras hebben we een fantastische speeltuin waar kinderen naar hartenlust kunnen ravotten terwijl ouders en grootouders genieten van een verfrissend streekbiertje of deugddoende kop dampende koffie. Verder is er keuze uit lekkere verse soep met stokbrood volgens inspiratie van de chef, croque monsieurs en hamburgers om van te watertanden en een dessertenbuffet met zelfgemaakte cakes en taarten.
 

Poppel
Krombendershut 

De hele dag muziek, diverse warme en koude dranken met allerlei hapjes erbij.

Ravels
Pierenhut

Naast eten en drinken. Van 11 tot 13u: folkmuziek met groep: " 't Is wat ge er mee doe..."  en van 13 tot 17u: discobar: "Macadam".

Retie
Kortorenhut

Dit jaar terug bij de korfbalclub RKC, op de terreinen van ‘t Vossekot. Hier kan je verse soep, croques uit het vuistje, hot dog, boke met spek of taart eten. Terwijl je geniet van de muziek van Roger en  Marc. Zij spelen naargelang het volk dat er is, zowel ouder als moderne, vooral Nederlandstalige liedjes, die iedereen kent en kan meezingen. Dansen mag ook!

Sint-Jozef Rijkevorsel
Cementzakkenhut 

Wij hebben een springkasteel voor de jongste deelnemers en lokale streekbieren voor de wat oudere. Lekkere hamburgers en hot dogs kunnen voor iedereen op ons gezellig terras.

Sint-Lenaarts
Bokkenhut 

Breng de Rembokken een bezoek, je zal het je niet beklagen.

Tongerlo
Norbertushut 

Op ons gezellig terras kan je genieten van een lekkere Tongerlo of een ander drankje. Ook voor de innerlijk mens wordt gezorgd: verse soep, een croque uit het vuistje of een lekker ijsje. Voor de kleinsten is er trouwens tot de leeftijd van 12 jaar een gratis  ijsje. Vanaf 10 uur zal er in onze hut muziek uit lang vervlogen tijden zijn. Voor de kinderen is er tussen  12 en 18 uur de mogelijkheid om een glitter tattoo te laten zetten.

Turnhout
Binkenhut

Tussen 11 en 18 uur zorgen we in de Binkenhut  regelmatig voor live-optredens door de PM Soundband. Marcel en Patrick zorgen voor een gezellige sfeer onder het overdekt terras met 200 zitplaatsen. De ideale tussenstop met een uitgebreid aanbod van hapjes en drankjes.

Vlimmeren
Peggershut 

Leuke achtergrondmuziek op keyboard  en een springkasteel voor de kindjes...

Vorselaar
Kasteelhut

Bevriende harmonies en fanfares zullen hier het beste van zichzelf geven.

Voor de hongerige magen zijn er croque monsieurs, soep, hotdogs, portie kaas en ook ons streekbiertje 2290.

Vosselaar
Vossenhut 

Vanaf 8 uur worden er broodjes, koffie met vlaai en smakelijke soep geserveerd.

De bezoekers worden de hele dag verwend met sfeervolle muziek gebracht door Jef Merckx.

Het Vosselaars PAUSbier gaat rijkelijk vloeien.

Wechelderzande
Schildershut 

Midden in de Wechelse bossen wachten de Synchroontjes in het groen jullie op.  Laat je verleiden voor een streekbiertje of verrassend wijntje en steun zo mee onze lokale middenstand. Luister naar een gouwe ouwe die door de boxen knalt. Een (volks)dansje is toegestaan, verzoeknummers bespreekbaar! Naast de intussen befaamde huisgemaakte soep met boke staan er ook hotdogs op het menu.
 

Weelde
Molenhut

Molenfeest: molen ‘Arbeid Adelt’ in werking, ook de rosmolen door trekpaarden aangedreven.
Al vanaf 7.00u worden in de Feesttent spek en eieren geserveerd. Fanfare SNK Weelde, de jonge muzikanten van JSNK Weelde en enkele bevriende verenigingen zorgen de hele dag door voor sfeervolle live muziek en ambiance! ’s Middags kan er bijgetankt worden met een welverdiend glas bier, wijn of ander lekkers én een verrukkelijke BBQ. Zelfgemaakte gebak is er ook!  
Een springkasteel voor de kindjes én het mooiste terras van de Kempen!

Westmalle
Trappistenhut

Even ontspannen, benen strekken, natje en droogje,  in de schaduw van de Scherpenbergmolen, met een aangename muzikale omlijsting. Bij genoeg wind zal je de wieken zien draaien, en kan je zelfs een kijkje gaan nemen in de molen. Ontdek het indrukwekkende mechanisme tussen 13 en 17 uur.

Wortel
Vagebondhut 

Animatie: live muziek

Eten en drinken: Frikadellen met krieken en brood aan € 10,00 per portie. Speciaal bier op vat , een VNA’ke, een eigen biertje.

Zoersel
Einhovenhut

Onze hut en de omgeving is zo weggelopen uit de romans van Hendrik Conscience inclusief de gastvrijheid.

Zondereigen
Smokkelaarshut 

Wij voorzien alles wat de Schakelaar nodig heeft…

(c) 2023 - Dani Bellemans laatste wijziging op 14/08/2023