Start

download de brochure :

ANIMATIE

Kies hier de gemeente :
Alphen - Arendonk - Baarle-Hertog - Balen - Beerse - Brecht - Chaam - Dessel - Geel Elsum
Geel Oosterlo - Geel Winkelomheide - Gierle - Herentals
Herenthout - Herselt - Hulshout - Kasterlee -
Loenhout - Lommel-Kerkhoven - Meer -Meerhout
Merksplas - Mol Millegem - Mol Rauw - Olen Centrum - Olmen - Oud-Turnhout
Poppel - Ravels - Retie - Sint-Jozef Rijkevorsel - Sint-Jozef Olen - Sint-Lenaerts -Tongerlo - Turnhout - Vlimmeren
Vorselaar - Vosselaar - Wechelderzande - Weelde - Westmalle - Wortel - Zoersel - Zondereigen

Alphen
Willibrordushut

Een Schakelhut in het “buitenland”? Bij ons is er livemuziek en de mogelijkheid voor de deelnemers om te kunnen schieten op doel met de handboog of kruisboog. Misschien ontdek je wel nieuw talent. Voor de kinderen zijn er kleurplaten en diverse spelletjes.

Arendonk
Teljoorlekkershut

Dit jaar staat de Teljoorlekkershut  onder de lindenbomen en in de

schaduw van de kapel uit 1705 bij het Harmonielokaal op de Wampenberg.

Behalve een groot terras is er ook een smoutebollenkraam voor een heerlijke

versnapering en verzorgt de Harmonie een doorlopende muzikale omlijsting.

Baarle-Hertog
Enclavehut 

Bij ons: uitgebreide horecavoorziening. De hongerige en dorstige kan kiezen voor zowel warm als koud. In de middag zal de inmiddels bij velen bekende liveband Houston Alley voor vermaak zorgen met instrumentale en vocale muziek uit de jaren '60. Je kan ook een dansje maken op de dansvloer. Wanneer de band niet speelt, neemt de dj over.  

Balen
Kruierhut

Voor de muzikale omkadering zorgt het prachtige zangduo Martine & Joris die gezellige livemuziek en zang brengen, natuurlijk mag je ook altijd een dansje komen “placeren”.
Ook aan de innerlijke mens wordt gedacht: frisdranken en een aantal biersoorten, koffie, thee met taarten en dan is er nog foodtruck Snacktastic met overheerlijke traditionele hotdog, curryworst, braadworst, hamburgers en bicky burger. Aangevuld met een zomers ijsje. 

 

Beerse
Vlierbeshut

De Schakel vormt al enkele jaren een vast onderdeel van het 3-daags dorpsfestival Summerjam. Vanaf 13u30 tal van kinderattracties, grimeurs, live optredens, demonstraties, buikschuifbaan en andere springkastelen. Nieuw dit jaar is dat we alle linedancers van de Kempen welkom heten voor een sessie olv Jos van Dun. Maar gewoon een streekbiertje op ons zonneterras kan ook, luister naar een terrasoptreden of laat je kind verrassen door nieuwe moves tijdens onze kinderdisco.

  

Brecht
Pompiershut 

De pompiershut werkt traditiegetrouw samen met de brandweer Brecht die tijdens haar opendeurdag spectaculaire demonstraties en een drank- en snackstand aanbiedt. Politie Voorkempen zal ook dit jaar gratis fietsen komen labelen tegen diefstal van 09:00 tot 16:30 uur.

Chaam

Bonenpikkershut

In de Vlaamse schuur van de Pelicaenhoeve vol geschiedenis met Norbertijnen die gewassen veredelden en o.a. het Chaams Hoen kweekten, hebben we een eenvoudig terras ingericht, waar warme en koude dranken verkrijgbaar zijn. Tevens kan de lege maag worden gevuld. In de namiddag komen de Chaamer Kapel samen met de Boeren van Turnhout de stemming verhogen.

Dessel
Campinahut 

Wie Dessel zegt, denkt aan wit zand en meren. In het café of op het prachtig terras met uitzicht op strand en vijvers, kan je genieten van een verfrissing of smullen van de lekkere strandfrietjes. De kinderen kunnen zich naar hartenlust uitleven in de nieuwe speeltuin of op het witte zandstrand.

Geel Elsum
Dancehut

Vanuit onze hut kan je alle kanten op. De kleinsten kunnen zich hier amuseren met knutselen, kleuren, e.d.. Voor alle deelnemers zal er regelmatig een dansmomentje zijn om de eventueel vermoeide beentjes wat te ontspannen. Uiteraard zal ook de innerlijke mens kunnen versterkt worden met hapjes (taart, verse pannenkoeken, frietjes, koude schotel, curryworst,  ....) en drankjes (o.a. streekbieren).

Geel Oosterlo
Kermishut

Er is opnieuw een jaar- en tweedehands-markt, waar gezelligheid en ontmoeting troef zijn. Je vindt er een gevarieerd aanbod aan ambachtelijke, handgemaakte, duurzame, biologische en tweedehands producten. Uiteraard wordt er ook aan de innerlijke mens gedacht. Er worden kraakverse belegde broodjes geserveerd, en ‘s namiddag zijn er overheerlijke smoutebollen.  In de feesttent zorgen een dj en enkele lokale blaasorkesten voor de nodige ambiance.

 

Geel Winkelomheide
Heizwaanzershut 

We verwelkomen jullie met een deuntje carnavalsmuziek terwijl je even uitrust en geniet van een frisse pint, frisdrank of iets zwaarders.  Voor het hongertje is er taart met koffie of een kom soep met een boterham. Ook de grote honger kan gestild worden met een xxx-broodje braadworst, hamburger of curryworst. Voor de liefhebbers van vegan: een broodje groentenburger. Voor de kleinsten hebben we een speelpleintje.

Gierle
Louis Neefshut

Hét dorp in de Kempen. Gezelligheid bij de Sint-Sebastiaansgilde in het groen van de Poeyelhei. Buiten onder een tentje of in de zon is er spijs en drank voor ieders bek . Onvermoeibaar draait dj  Gui de hele dag Louis Neefs en ander Vlaams. De kinderen kunnen er veilig ravotten.

Herentals
Boerenkrijghut
Op de terreinen van VC Herentals kunnen “de Schakelaars”  even verpozen bij een drankje en een versnapering. In de namiddag verwelkomt het jonge muzikale duo “Deckers & Dufraing” (what’s in a name)  je met liedjes van lang vervlogen tijden, maar ook rock, soul en moderne pop zijn de jongens niet vreemd. Zeker een aanrader.

Herenthout
Stoetershut 

Op de groene speelweide van basisschool ‘t Klavertje verwelkomen we je graag. Wij gaan voor gezellig een drankje en een snelle hap op ons buitenterras. Uiteraard kunnen de kinderen zich uitleven in de speeltuin, zandbak of springkasteel. Bij slecht weer is er mogelijkheid om binnen te zitten. 

Herselt
Hertberghut

Ontdek het betoverende Blauberg op de fiets! Begin je avontuur bij ons, waar groene landschappen en frisse lucht op je wachten. Verwen jezelf met een lekker streekbiertje, pistoletje of koffie met taart om energiek de 2 nieuwe fietslussen te verkennen, namelijk Geel-Oosterlo en Hulshout!

Hulshout
Pallieterhut 

Wij bieden  een optreden  met de Spirits,  een prachtig orkest dat speelt van 13 tot 17 uur. Een springkasteel is er ook voor de kinderen.  We hebben altijd lekkere pannenkoeken  en verse soep. 

Kasterlee
Pompoenpapeterhut

Hier moet je eens proeven van enkele lekkere plaatselijke biertjes van de Kastelse Biervereniging en een lokale brouwer uit Geel ( vb. Witte Madam, Pompoen, Roose van Thielen en Vliet … )  Wens je snel iets te eten, kan dit ook natuurlijk. Het menu? Een verrassing. Voor extra sfeer zorgt een  lokale muziekgroep/coverband.

Loenhout
Dahliahut

Uniek tijdens de Schakel, een bezoek aan onze bouwtent waar ijverig door Buurtschap Westhoek aan een praalwagen wordt gewerkt voor de corso van 6 &7 september.  Dan zullen er 300.000 dahliabloemen op schitteren. Onze ontwerpers geven je graag een woordje uitleg. Natuurlijk ben je ook meer dan welkom op ons groot terras om te genieten van een fris biertje of frisdrank, een lekker dampende kop koffie, een versnapering of een lekker ijsje.

 

Lommel-Kerkhoven
Sint-Janshut 

Wij zijn een accordeonorkest en we gaan net zoals vorig jaar zelf muziek maken met enkele muzikanten van het orkest. Ook zal er kinderanimatie voorzien zijn zoals een springkasteel en de speeltuin die aan de school is verbonden. 

 

Meer
Aardbeienhut

De aardbeien van Hoogstraten, wie kent ze niet.  Ze zijn gekend in heel het land en ver daarbuiten en het is dan niet meer dan logisch dat we ons overheerlijke Hoogstraatse Aardbeiengebak met koffie als bijzonderheid aanbieden. Verder is het aangenaam fietsen op het randje of over de Belgische grens.

Meerhout
Kattenhut

De hele dag zijn hier lekkere croques met verse groentjes te verkrijgen. In onze Trappistenbar bieden wij buiten de gangbare bieren enkele heerlijke trappisten aan en zorgen wij voor een speciaal Achels biertje. In de namiddag verwelkomen wij de 5-koppige coverband “Goei Vollek” uit Geel en zij vergasten ons op vlotte aangename dansmuziek. Voor de kinderen is er een springkasteel voorzien en kleurplaatjes!

Merksplas
Landlopershut 

Bij ons kan je genieten van een groot assortiment aan drankjes; koffie, thee, fris, bier, wijn,  etc.  Daarnaast worden er vanaf de middag heerlijke hamburgers, hotdogs en smoskes geserveerd. De hele dag zal er gezellige muziek te beluisteren zijn met in de middag live-muziek van een echte Merksplasse band, namelijk Triple Sec! De 4-koppige formatie bespeelt zo'n 20 instrumenten!

Mol Millegem
Ambiancehut 

Op het gezellige terras van de Ambiancehut wordt verse soep, broodje fricandel, taart en frisco geserveerd. Je kan er genieten van verfrissende dranken of lekkere streekbieren tijdens verschillende live optredens. Er is animatie voor de kleintjes met een springkasteel.

Mol Rauw
Kristalhut 

Beleef hier 'DE enige echte RAUWSE ZOMER HOFBAR' met heerlijke dorstlessende dranken, met elk jaar nieuwe huisgemaakte cocktails én mocktails. Honger? De barbecue staat aan tussen 11u30 en 14 uur (geen reservatie nodig, gewoon aanschuiven).  Voor de kleine honger is er een nachoschotel of tapasplank verkrijgbaar aan democratische prijzen! Gezellige muziek en allerlei activiteiten; springkastelen en berg zand voor de kleintjes, petanque  of gewoon hangen in onze hangmatten!

Olen Centrum
Keizer Karelhut 

Naar jaarlijkse gewoonte kan je bij ons terecht om de honger te stillen met huisgemaakte frikandellen met kriekenspijs, pensen met appelmoes, spek met eieren, braadworst en heerlijke zelfgemaakte soep. In de namiddag kan je er luisteren naar gezellige muziek gebracht door de Kon. Fanfare Hoop en Vlijt uit Westerlo en de Kon. Fanfare De Toekomst uit Olen.

Olmen
Tuttershut

Vanop het gezellige terras / kantine van de Tuttershut zal er vanaf 14 tot 17 uur doorlopend muziek gespeeld worden door orkest  “ De Scheef Pupitters”.Voor de hongerigen onder jullie zal er zelfgemaakte soep, taart met koffie, broodje kaas & ham of hotdog zijn.

Oud-Turnhout
Bremhut 

Ontdek onze nieuwe locatie waar je tussen 13u30 en 18 uur kunt genieten van live entertainment door Duo Profun. Met een verfrissend streekbiertje of een heerlijke kop koffie? En voor de kinderen is er een fantastische speeltuin en zandbak. Ook culinair word je bij ons verwend: lekkere verse soep met stokbrood, heerlijke croque monsieurs en smaakvolle hamburgers en dessertenbuffet  met zelfgemaakte cakes en taarten.

 

Poppel
Krombendershut 

Onze hut bevindt zich op Aarle, bij lokale radio Paloma.. Deze radio bestaat sinds 1980 en de dj’s draaien voor de Schakel de hele dag gezellige muziek op het terras. Je kan de studio bekijken om te zien hoe live-radio wordt gemaakt. Ook is er de mogelijkheid om een verzoeknummer aan te vragen voor de familie thuis. We serveren diverse warme en koude dranken met allerlei hapjes daarbij. 

Ravels
Pierenhut

Al in de Pierenhut geweest? Kom ze eens verkennen in ons Boshuis op een unieke locatie. Je zal het je niet beklagen.  Kinderen kunnen zich uitleven op het stammen- en/of blotevoetenpad of kunnen op ontdekking in de natuurtuin terwijl volwassenen genieten van een drankje warm of koud.

Retie
Kortorenhut

Je bereikt ons via de vernieuwde fietsroute doorheen de bossen en de weidse groene natuur van Retie. We verwelkomen je op de terreinen van ’t Vossekot op het rustige terras van de kantine van korfbalclub RKC. Hier kan je genieten van een verfrissing en een lekkere hap. Keuze uit : verse soep, boterhammen met spek, broodje curryworst, broodje hamburger, koffie met cake. Dit aan democratische prijzen.

Sint-Jozef Rijkevorsel
Cementzakkenhut 

Voor de kleinste deelnemers is er een uitdagend springkasteel. Voor de hongerigen serveren we lekkere hamburgers en hot dogs. En voor iedereen bouwen we een gezellig terras. Wat wil je nog meer?

Sint-Jozef Olen
Koperhut
Nieuwe hut! Basisschool Toermalijn nodigt iedereen van harte uit voor een verfrissend biertje en een hapje eten. Voor de kleinsten staat er een springkasteel klaar en voor de liefhebbers zijn er ijsjes. Ons gezellig terras wordt voorzien van de juiste muzikale omlijsting

Sint-Lenaarts
Bokkenhut

In onze hut kun je weer terecht voor een "boke met spek" tegen een democratisch prijsje. Voor livemuziek zorgt onze plaatselijke troubadour Luc Stoffels. Kom hem beluisteren.

Tongerlo
Norbertushut 

In de directe omgeving van de prachtige Norbertijnenabdij (te bezoeken!), op ons gezellig terras, kan je genieten van een lekkere Tongerlo of een ander drankje. Ook voor de innerlijke mens wordt gezorgd: verse soep of een croque uit het vuistje. Vanaf 10 uur zal er in onze hut muzikale omlijsting zijn met muziek uit vervlogen tijden. Voor de kinderen is er de mogelijkheid om vanaf 12 tot 18 uur een glittertattoo te laten zetten.

Turnhout
Binkenhut

Gekende gezichten bij ons: de PM Soundband. Marcel en Patrick zullen tussen 11 en 18 uur live optredens afwisselen met achtergrond muziek. Verder uitgebreid aanbod aan hapjes en drankjes.

Vlimmeren
Peggershut 

Onze nieuwe ploeg gaat de uitdaging aan. In onze hut kan je terecht voor een lekker hapje en drankje op het leuke zomerterras. We voorzien ook een plezant achtergrondmuziekje.  Voor de kinderen is er zelfs een spetterende kinderdisco en nog kleine randanimatie. Wanneer het slecht weer zou zijn, kunnen de mensen ook binnen terecht. 

Vorselaar
Kasteelhut

Er komen 2 harmonies het beste van zichzelf geven .De hongerige magen kunnen voldaan worden met verse soep, croques en hot dogs. Ook het dorpsbier 2290 wordt aangeboden.

Vosselaar
Vossenhut 

Terwijl Jef Merckx mooie schlagermuziek brengt kan je genieten van heerlijke soep, broodjes, een stukje vlaai, een streekbiertje,.. zeker de moeite om langs te komen !

Wechelderzande
Schildershut 

Midden in de Wechelse bossen wachten de Synchroontjes in het groen jullie op. Laat je verleiden voor een streekbiertje of verrassend wijntje en steun zo mee onze lokale middenstand. Luister naar een gouwe ouwe die door de boxen knalt. Een (volks)dansje is toegestaan, verzoeknummers bespreekbaar! Naast de intussen befaamde huisgemaakte soep met boke staan er ook hotdogs op het menu.

 

Weelde
Molenhut

Op de unieke locatie aan de molen ‘Arbeid Adelt’ kan je al van 7 uur terecht voor spek met eieren.  Accordeonvereniging De Vrije Kunst uit Beerse, de jonge muzikanten van jeugdfanfareorkest JSNK Weelde en dweilorkest 3x Raoje uit Tilburg zorgen de hele dag door voor sfeervolle livemuziek! De unieke ambiance die je hier vindt, vind je nergens anders! ’s Middags kan er bijgetankt worden met een welverdiend glas bier, wijn of ander lekkers én een verrukkelijke bbq, Sluit af met het zelfgemaakte gebak!   

Westmalle
Trappistenhut

Wij zijn nieuw! Kom ons eens bezoeken. Onze Westmalse trappist staat alvast klaar! Omringd door onze voetbalvelden met een streepje muziek op de achtergrond kan jij misschien wel even meten hoe hard jij een bal op doel kan trappen. Voor onze kleinsten is er kinderanimatie voorzien, van spelletjes spelen tot veel springplezier op onze springkastelen. Voor een hongertje kan je in onze kraam genieten van een hotdog of hamburger!

Wortel
Vagebondhut 

Wij zorgen voor livemuziek. En ook dit jaar bieden wij frikadellen met krieken en brood aan voor de democratische prijs van €10,00 per portie. Kom ze proeven!

Zoersel
Einhovenhut

We ontvangen de fietsers in een authentieke schapenstal op het gehucht Einhoven, ver van de drukke wereld en zeer geschikt om de stress van je af te schudden. Hier, op één van de mooiste plekjes van de streek, is de stilte de mooiste muziek die je kan horen. Je kan er ook gezellig kennis maken met andere Schakelaars. We serveren lekkere drankjes en we brengen het nodige in stelling om ook de honger te stillen.”

Zondereigen
Smokkelaarshut 
Ons kleine gehucht zorgt weer voor een gezellige stop! Vanaf 13 uur komt een muziekbandje voor extra sfeer zorgen en ook voor de kinderen wordt er animatie voorzien met onder andere een springkasteel. Ook voor een drankje en hapje kan je natuurlijk bij ons terecht. Kortom alles wat je nodig hebt om te genieten van ons landelijk karakter!

(c) 2024 - Dani Bellemans laatste wijziging op 11/06/2024