Start

 

brochure 2018

MENINGEN...

Hallo,

Bedankt voor het plaatsen van de foto in BN de Stem. (regionaal tijdschrift in Nederland).

Ik heb heel veel leuke reacties gehad van de geweldige hoofdprijs. (elektrische fiets).

Wij maken voor de Schakel reclame dat het mooie fietsroutes zijn en heel goed georganiseerd.

Hopende volgend jaar weer mee te kunnen fietsen.

Groeten vanuit  Nieuw Zeeland.

Wilhelmien Lips

...

Voor de tweede keer meegedaan dit jaar en genoten van de leuke sfeer in de hutten, de lekkere biertjes, het eten, de geweldige optredens! Het was top! Aan de organisatoren: een dikke proficiat en een welgemeende pluim aan alle vrijwilligers die overal met de glimlach klaarstonden! (Veerle Wens)

...

We hebben genoten van de mooie natuur.he leuk (Marleen Jennes)

...

Voor de eerste keer meegedaan vanuit Nederland. Fantastisch en een goed georganiseerde fietsevenement.
Complimenten voor de organisatie. (An Roelen )

... 

Genoten van de vriendelijkheid van de vrijwilligers . Spijtig was er nergens muziek😌😌 (Bavo Vera Dcv)

(noot van het bestuur: waarschijnlijk zijn jullie vroeg in de voormiddag gestart.  Een muziekgroep of andere animatie kost handenvol geld voor de verenigingen die de hutten bemannen en vandaar dat men meestal start rond het middaguur)

... 

Geweldig, zelfs al hangt er een pijltje niet helemaal waar het moet zijn je moet ze toch allemaal maar plaatsen, dus bedankt aan alle vrijwilligers om ons een leuke fietsdag te bezorgen(komen zo ook onbekende mooie plaatsen tegen die we anders gewoon niet kennen) en ook de vriendelijke medewerkers en muzikanten, leuke dag gehad bedankt allemaal (Louisa MI Van Lissum)

(noot van het bestuur.  Ook dit jaar hadden we weer te maken met kwajongens-en vandalenstreken. Zo werden er weer pijlen omgedraaid en in het ergste geval afgerukt.  Daar sta je als organisatie machteloos tegenover.  In de mate van het mogelijke werd dit telkens hersteld.)

... 

We hebben nog een bijzondere prestatie te melden.
Jos van den Heuvel, 74 jaar, en lid van de plaatselijke fietsclub in Sint-Lenaarts heeft de buitentoer gefietst. Hij is vertrokken in Brecht om 8.15 uur en na 227 km terug thuis rond 20 uur. De laatste hutten waren dan al gesloten om nog een stempel te verkrijgen. Zijn kaart was trouwens al lang vol.

Ik heb hem gevraagd hoe hij aan 227 km kwam. "Oh" zei hij "de route van Loenhout naar Meersel-Dreef was 18 km. Ik ken die wegen, ik ben maar over Zundert naar Meersel-Dreef gereden".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ... 

Pierenhut Ravels ATB Kempen

In Ravels was voor de eerste keer de Pierenhut geopend bij de mensen van ATB Kempen. Als onze eerste stop omstreeks half twaalf (we zijn niet echt vroege vogels) waren daar al 300 starters genoteerd, alle vlaggetjes op en van de appelmand zag je de bodem ook al … 

 

Voor deze eerste keer had ATB stevig uitgepakt met allerlei attracties en een heus optreden van de populaire country/bluesband “de Zingende Zaag”. Ook konden de echte liefhebbers een rondje proberen op het MTB parcours om hun skills te testen. 

Het weer was een grote meevaller.

Het licht windje op kop deed deugd om de warmte wat te verdrijven.  Rond half één draaiden we ons voorste wiel richting Poppel om naar de Krombendershut te  vertrekken. Via de doorsteek aan ’t Ravels Kamp kon je via de Oudelijns richting Weelde, De Molenhut sloegen we even over want daar wilden we later de dag afsluiten. Er was precies wel veel volk afgezakt naar de Molen om alvast de honger te stillen met een snelle BBQ, altijd vaste prik bij de mensen van SNK Weelde.

... 

Krombendershut Poppel  |  Radio Paloma

Onder een stralende zon reden we dus richting Poppel langs de Hegge, weinig auto’s op de baan…. Iedereen weet na 30 jaar wel dat er op de Schakel liever niet teveel auto’s passeren op de Schakelwegen. Als niet frequente  fietsers ( pijnlijke zitbeentjes) waren we toch blij wanneer we het witte Krombendertentje eindelijk zagen opduiken tussen de maïs naast Radio Paloma. Helemaal in het Noorden van onze gemeente, waar Paloma ook al meer dan 30 jaar ( zijn die eigenlijk even oud als de Schakel zelf? ) radio uitzendingen maakt met vooral aandacht voor eigen Nederlandstalige producties en classics uit de voorbije decennia. U kan altijd op hen afstemmen via de frequentie 106 FM of via het internet met deze snelle link: RADIO PALOMA. U mag natuurlijk niet vergeten uw speakers open zetten van uw laptop of PC 😉

 

Ook hier was het een gestaag af en aan fietsen van vooral diegenen die voor het Noordelijke traject hadden gekozen over de Nederlandse gemeenten Chaam, Alphen en Baarle-Hertog. Hier was een doorsteek gemaakt door de Nederlandse provincie Noord Brabant om uit te komen in Meerseldreef in de tweede Belgische bult.

Bij de Krombendershut kon je even uitblazen en wat suikers opdoen met een heerlijk stukje vlaai terwijl je ondertussen kon genieten van de live uitzending van de lokale dj’s of een kijkje nemen in de radiostudio.

... 

Molenhut Weelde  |  SNK Weelde

Tegen halfvier waren we voldoende uitgerust om de terugtocht aan te vatten, richting Weelde. Ditmaal blies de wind in het voordeel, alweer een meevallertje. We waren dus snel in de Molenhut waar alle schaduwrijke plaatsen onder de grote notenboom al waren bezet. Er was echter nog plaats in de tent zodat we niet snel een plaatsje hadden gevonden om de laatste optreden bij te wonen van de blaaskapel.

Een hapje eten zat er ook nog in en zoals altijd stroomden vele lokale fietsers druppelsgewijs binnen, de Molenhut is er altijd om nog eentje te komen nuttigen vooraleer ze naar huis fietsen(?)

 

 

 

 

(c) 2018 - Dani Bellemans laatste wijziging op 19/06/2018